Etter en morgen med tårer, latter, mimring, hårspray og sminke gikk jeg sammen med bruden, forlover og brudens far de knappe 20 meterne fra leiligheten til Gamle Aker kirke, der Pedja ventet.

 

Vielsen var en drøm av nydelige musikkinnslag og masse følelser som ingen forsøkte å skjule.

 

Bilen brudeparet hadde for transport var en bitteliten turkis boble, helt perfekt for dette fargeglade oslobryllupet. Grafittien på vei mellom Mathallen og BLÅ var også en perfekt match sånn sett.

 

På vei igjennom Mathallen ble brudeparet stoppet og fikk gratis bakevarer og gratulasjoner fra representanter for Oslo Hip Hop Klubb, brudeparet tok gladelig imot og vi fikk noen herlige bilder av dem mens de nøt en liten lunsj på veien.

 

Pernille og Pedja hadde bryllupsfesten på Bislett stadion. Lokalet var så mye finere enn jeg hadde sett for meg. De hadde full tilgang til tribunebalkongen der gjestene koste seg i finværet, tribunen og banen. Vi brukte tribunen til å ta gruppebilde med alle gjestene, solnedgangbilder og noen morsomme portrettbilder av paret.

Alt var så nøye planlagt og godt organisert! De (les: Pernille) hadde tenkt på alt, originale detaljer, egen kjole til den første dansen, fargerike hjemmelagede vimpler og lyslenker over alt, svart bryllupskake(!!), bare for å nevne noe!

 

Bruden forteller

Dagen startet hjemme, med forlover, venner og familie som kom utover morgenen. BraBrud som gjorde hår og sminke kom hjem til oss og fikset både meg og forlover. Det var utrolig deilig å slippe å stresse avgårde til en salong.

En halvtime før vielsen meldte nervene og alvoret seg skikkelig, og det syns godt på bildene der jeg får på brudekjolen!

 

Selve vielsen var kjempefin, og vi hadde valgt litt utradisjonelle sanger, «Morning has Broken» og «Lean on me», som lettet litt på stemningen. I tillegg sang min venninne, og sanger Marie Braathen Sælen, så nydelig.

 

Å gå ned kirkegulvet var en utrolig rar og sterk følelse. Jeg husker jeg konsentrerte meg alt jeg kunne for å klare å se så glad ut som jeg følte meg gjennom tårene, så Miriam skulle få noen fine bilder! Utgangssangen var kanskje den kuleste: vi fikk organisten til å spille «Throne Room» fra Star Wars! Den passer overraskende bra til bryllup!

 

Vi tok litt utradisjonelle bilder, midt i byen, og det angrer vi ikke på! Bildene ble utrolig kule og urbane. Det er gøy å leke seg litt når man først har en fotograf hele dagen! Samtidig fikk vi også nok av bilder med litt mer nøytral bakgrunn.

 

Festen ble akkurat som vi håpet. Maten var kjempegod, toastmasterne var fantastiske og så morsomme, vi merket ikke en gang at Miriam tok alle de nydelige bildene vi fikk se i ettertid. Så fulgte første dans, tango som vi hadde øvd masse på, kakeskjæring og disco ut i nattetimene.

 

Pernilles beste tips Vi fikk mange råd av venner som har giftet seg, et vi valgte å følge er å ta seg tid til å gå rundt til hvert bord og snakke litt med gjestene. Vi var i et bryllup der brudeparet gjorde dette og jeg husker at jeg satt veldig pris på å få snakke litt med dem og følte meg veldig sett og husket på. Vi gjorde det samme, og vi håper gjestene våre fikk den samme følelsen. Vær tilstede, så du husker alle de fine minnene og følelsene.

 

Vil også anbefale å gi forlover klar beskjed om å passe på at du får i deg mat før vielsen. Selv om man tror man skal huske å spise frokost, er det utrolig lett å glemme! Da er det fint med en forlover som har smurt niste til deg - gjerne noe helt enkelt som et rundstykke. Man har ofte ikke så veldig matlyst, så det enkle er ofte det beste! Og ta med noe å spise til fotograferingen!

 

Til slutt vil jeg tipse om å gjøre så mye som mulig på forhånd, om du skal gjøre mye selv. Vi hadde f.eks. brettet serviettene på forhånd, slik at det var en ting mindre å gjøre dagen før vielsen. Jo bedre du planlegger, jo mindre stress blir det og jo mer kan du slappe av før den store dagen!

 

Er det noe du skulle ønske dere visste før dere begynte planleggingen?

Hvor tøft det skulle bli kanskje? Ukene før bryllupet var det ganske mye krangling og dårlig stemning på grunn av alt stresset. Jeg husker jeg tenkte at «Burde vi ikke egentlig ha det ekstra fint nå? Vi skal jo snart gifte oss!»

 

Derfor er det viktig å sette av tid til kos og hygge med forloveden, og ta pauser fra planleggingen. Vi hadde en utrolig koselig middag ute en uke før bryllupet, det trengte vi!


DETALJER OG LEVERANDØRER


- Sminke og hår -
Brabrud

- Brudens antrekk -
Kjolen er fra Ladybird og er kjøpt på Nordic Wedding Outlet, i Sverige. Skoene ble kjøpt på Zalando, og sløret på Ebay.

- Brudgoms antrekk -
Brudgommen hadde smoking. Både den og tilbehør ble kjøpt på en dressbutikk på Majorstua.

- Blomster -
Brudebuketten, knapphullsbolmstene og blomstene i kirken er fra Blomst af Hansen på St. Hanshaugen.

- Kirke -
Gamle Aker Kirke

- Lokale -
Bislett stadion, i Seb Coe salen.

- Mat og servering -
Flavours stod for tre lekre retter, servitørene var venner og bekjente.

- Kake -

Baking-Therapy

- Pynt i lokalet -
Borddekorasjonene ble kjøpt inn fra forskjellige steder og satt sammen av bruden dagen før. All pynting av lokale ble også gjort av bruden, venner og familie. Mye er kjøpt på Ebay i løpet av planleggingsfasen.


-


Noen ord fra bruden om Lunde Foto:
Bildene vi fikk fra Lunde Foto var nydelige. Vi elsket lyset, fargene og at Miriam klarte å fange de ekte øyeblikkene og stemningen. Vi er så så glade i de klassiske oppstilte brudebildene.
Hun skjønte også akkurat hva vi ville ha! Vi har også fått masse bilder av både oss og venner og familie, som var akkurat det vi ønsket oss.


Miriam var også utrolig hyggelig å ha rundt seg på dagen; rolig, hadde full kontroll og fikk oss til å både le og være komfortable foran kamera. Flere av gjeste våre har også kommentert at de likte henne svært godt.

 

På møtet med oss før vielsen sjekket hun også ut forskjellige locations og lys i kirken, slik at hun var ekstra godt forberedt. Hun fant nydelige steder å ta bilder i nærheten av kirken som vi aldri hadde lagt merke til før!

 

Til slutt vil jeg også nevne den utrolig omtenksomme måten vi fikk bildene på: Vi fikk en supersøt eske med en spesiallaget minnepinne inni. På den hadde hun også laget en liten filmsammensetning av bildene, som vi overhodet ikke hadde forventet. Det var en svært hyggelig overraskelse!