fbpx
Tips for brudeparet,  Tips for fotograferingen

Alternativer til konfetti på bryllupsdagen

Tidligere var konfetti gjerne lange, fargede strimler av papir. Konfetti ble brukt ved feiringer og festlige avskjeder. Strimmelen var rullet sammen, og den som kastet holdt igjen den ene enden, den andre parten skulle prøve å fange strimmelen og dra til den delte seg for å markere et skille.

Den tradisjonelle riskastingen er et gammelt fruktbarhetsrituale. Risen symboliserer et frø som kan spire og er et symbol på nytt liv. Siden romersk tid har det regnet ris eller lignende over brudepar som et ønske om mange barn og en god fremtid.

Såpebobler
Såpebobler har sine fordeler og ulemper. For å ta fordelene først er det ingen ting å rydde opp etterpå. Ulempen er at det skal svært lite vindt til for at såpebobler ikke er så fint lenger, eller det er jo fint, de bare er ikke der dere vil ha dem. En annen ting er at man må passe på at det ikke er såpebobler som setter flekker på klær. Det er også veldig store forskjeller på kvaliteten på såpebobleblandingene. 

Ris
Tradisjonelt skal man kaste ris på brudeparet for lykke, og hvis du er bekymret for fulgene kan jeg glede deg med at det at ris er farlig for småfuglene kun er en myte. Jeg tipser likevel alltid mine par om å bruke puffet ris fremfor vanlig middagsris, grunnen til det er ganske enkelt at den er større og synes bedre på bildene. 

Roseblader
Tradisjonsrikt og vakkert! Roseblader er for mange overraskende dyrt, så kanskje du skal spørre om du kan få komme og hente litt i hagen hos noen gjester eller familiemedlemmer, eller kanskje dere har i hagen selv? 

Tørkede blomster
Du kan tørke selv eller kjøpe ferdig tørket. Dette er et flott alternativ og passer perfekt inn i hagebryllupet eller i et rustikt tema.

Konfetti av rispapir
Det finnes flere nedbrytbare konfettialternativer, et av dem er rispapir. Denne typen bryllupskonfetti er tynn og svever lenge. Det er en stor fordel så man rekker å ta flere fine bilder, og det vil vi jo ha 😉 …og den er organisk nedbrytbar så den vil etter hvert brytes helt ned.

Blader
I Italia er det ganske vanlig å kaste olivenblader over paret i stedet for konfetti. Og bare tenk så flott det kan være å bruke oppklippede blader i oransje, gult og rødt til et høstbryllup. 

Bryllupstaver
Kan også kalles streamers, wedding wands, de er et godt alternativ til steder konfetti ikke er lov. Pass på å ha god lengde og litt tykkelse på båndene så de får godt med bevegelse og synes godt. Noen bryllupstaver har en liten dombjelle på tuppen så det blir litt leven av dem.

konfetti-bryllup-rispapir-miljøvennlig-nedbrytbart

Hvem er Miriam?

Hvis vi skal henge sammen og jeg skal fange minner for dere, vil du kanskje vite litt mer om meg først? Jeg har laget en egen side for å introdusere meg selv, og vise litt hvem jeg er når jeg ikke har kameraene på.

Vi er klare!

Føler du vi er en bra match? Elsker dere også konfettibilder, latter, fargerike buketter og kule detaljer? YES!! Klikk her! Jeg gleder meg til å lese mailen fra dere!!!