fbpx
Ekte bryllup,  Elopement

Hagebryllup – en skikkelig sommerfest med spill og moro!

Ingeborg og Mats er ikke ditt typiske A4-brudepar. De giftet seg på rådhuset i Oslo onsdagen før bryllupsfesten, de holdt bryllupsfesten i hagen til Ingeborgs mamma, og temaet for festen: Hagefest, spill og moro!

HVEM: Ingeborg & Mats NÅR: August HVOR: Jaren

Moren til Ingeborg bor på Hadeland, nærmere bestemt Jaren. Et nydelig hus som denne lørdagsformiddagen sitret av forventning og, for å være helt ærlig, litt bryllupstress. Det er ikke hver dag man arrangerer bryllupsfest for datteren sin i hagen. Og det var brudens mamma som møtte meg på gårdsplassen da jeg kjørte inn, litt tidligere enn planlagt. “Er du fotografen? Er du for tidlig ute, eller ligger vi veldig etter skjema?” Livredd for å komme for sent hadde jeg lagt inn god margin siden det jo tross alt er en liten kjøretur fra Drammen til Jaren, så det var jeg som var tidlig ute. Jeg tok meg en runde og så på eiendommen og kjente et stikk av misunnelse mot gjestene, dette hadde virkelig potensiale for å bli årets sommerfest! Og det skulle vise seg at jeg hadde helt rett! 

Bruden møtte meg i døra med en nydelig blomsterkrans på hodet og joggebukse, ikke helt klar hun heller. Men det var helt greit, jeg liker å være med på litt forberedelser om morgenen, de er en viktig del av bryllupsdagen. 

Mats, dagens brudgom, er kokk og hadde jobbet med dagens bryllupsmat og dessert i det brudens søster og toastmaster beskrev som “sikkert tre år”. Siden paret allerede var gift og dette egentlig bare var en bryllupsfest ordnet de seg sammen om morgenen. Planen deres var egentlig å bare være i hagen og ta imot folk etterhvert som de kom, men jeg fikk overtalt dem til å putte litt bryllup i hagefesten så vi dro på en liten bryllupsfotografering mens gjestene ankom. Etter forslag fra meg ble det også kjøpt inn puffet ris som ble delt ut til gjestene, de ble stilt opp på hver side av oppkjørselen og da brudeparet kom gående opp i et regn av puffet ris og stormende jubel var bryllupsfesten igang. 

Dagens lokale var et stort hvitt telt i hagen og bordene var lekkert pyntet, her var det ingen mangel på bryllupspreg. Til tross for taleforbud hadde noen av (nesten alle) gutta i bryllupet forberedt en sang til brudeparet. Det hele startet med tre stykker, en med munnspill, en med ukulele og en med gitar. Melodien fra “Piano man” fra et munnspill fylte teltet og en stødig stemme sang: “I Frankrike starter historien vår, da Inger så Mats falt pladask.” Plutselig reiser en av gjestene seg og fortsetter verset. Og da refrenget kom runget det ut fra en skikkelig mannskor, jeg får frysninger enda bare av å tenke på det, og det som føltes som halvparten av gjestene reiste deg og stilte seg opp sammen med de som sto med instrumenter. 
Gjestene (og jeg) lo, gråt og skålte mens disse gutta virkelig nailet dagens underholdningsinnslag. Helt fantastisk!

Da maten skulle serveres kom det virkelig fram at dette var noe som det lå MYE jobb bak! Det var riktignok dessertbordet som fikk gjestene til å stille seg opp som paparazzier, gispe og måpe. (Bare se på bildene, så skjønner du greia.)