fbpx
Fotografens dagbok

Smitteutsatt bryllup – kan det snus til noe positivt?

Skal du gifte deg sommeren 2020? Gratulerer! Jeg vil gjerne komme med noen tanker og tips rundt hvordan dere kan gifte dere på datoen deres og samtidig holde både dere og gjestene deres så trygge som mulig.

Aller først og fremst: Søk informasjon på de riktige stedene. Det er veldig mye falsk informasjon og mange tolkninger av sannheten der ute. Hold dere til informasjon gitt av Folkehelseinstituttet og Verdens Helseorganisasjon.

Sammen med mange andre brudepar der ute er dere kanskje engstelig for den store dagen deres. Dere har kanskje begynt å lure på hva dere skal gjøre?

Jeg og mange andre selvstendig næringsdrivende er også sterkt rammet av denne krisen. Jeg og mine kollegaer innen både foto og bryllupsbransjen generelt prøver å finne så gode løsninger som mulig. Jeg tror jeg har kommet opp med en løsning som vil passe spesielt godt til mine lekne, eventyrlystne, litt utradisjonelle lundefotopar.  

Etter vielsen kan dere benytte sjansen til å få bryllupsbilder som kanskje ville vært umulig å få til på en tradisjonell bryllupsdag. Kanskje har dere valgt lokale etter hvor de fleste gjestene deres bor, eller der det er mest praktisk i forhold til overnatting? Jeg legger ved et lite slideshow med eksempler under på bilder som kanskje kan være vanskelig å få til på den planlagte bryllupsdagen deres.

Dere trenger ikke nødvendigvis å avlyse vielsen, selv om bryllupsfesten ikke lar seg gjennomføre. Hvis man snur litt på tankegangen og gjør det beste ut av situasjonen vil man kanskje kunne bytte ut klumpen i magen med fine sommerfulger av lykke og spenning. 

Mitt forslag er å gjennomføre vielsen, bare dere to og de vitner dere eventuelt er pålagt. Enten i kirken, på rådhuset, eller utendørs. Dere har kanskje egentlig hatt en liten drøm om å vies på fjellet eller på den fine brygga ved hytta? Let’s do that! 

Så kommer den virkelig store fordelen: Etter vielsen kan dere benytte sjansen til å få bryllupsbilder som kanskje ville vært umulig å få til på en tradisjonell bryllupsdag. Kanskje har dere valgt lokale etter hvor de fleste gjestene deres bor, eller der det er mest praktisk i forhold til overnatting? Jeg legger ved et lite slideshow med eksempler under på bilder som kanskje kan være vanskelig å få til på den planlagte bryllupsdagen deres.

Skal dere leie lokale, snakk med de dere leier av og spør om dere kan bytte datoen for bryllupsfesten. Da kan dere holde festen senere når alt er over og dere trygt kan kose dere sammen med venner og familie igjen.

Dette er hvordan jeg har løst dette tidligere:
Før bryllupsfesten tar jeg dere med på en liten fotografering. Da kan gjestene deres mingle litt til alle er på plass, så kan dere ankomme festen slik som Mats og Ingeborg på bildet under. De giftet seg onsdagen før, og hadde festen lørdagen etter. 

Vi arrangerer det sånn at alle gjestene står klare for å ta dere i mot. På den måten får dere en heidundranes start på feiringen. Deretter vil bryllupet fortsette som om dere nå kom fra fotograferingen etter vielsen.

En annen super fordel med denne løsningen er at dere kan få mye mer tid sammen med gjestene deres. Fordi dere ikke trenger ta hensyn til tidspunktet for vielsen får dere en mye friere tidsplan på den dagen dere skal ha festen.

Er dere allerede et lundefotopar, og er interessert i å lese mer om denne muligheten? Klikk for mer praktisk info og send meg eventuelt en mail.