fbpx

Vi skal gifte oss, når bør vi booke?

Dette har mye å gjøre med datoen dere har valgt. Dersom det er snakk om en lørdag i sommermånedene er normen rundt et år før, men er det en veldig spesiell dato som for eksempel 18.08.18 eller 20.06.20 er de gjerne booket allerede et og et halvt år eller enda lenger før.

Er det snakk om et hverdagsbryllup (mandag til torsdag) er det gjerne litt færre om beinet, men jeg anbefaler likevel å ikke vente for lenge. Det er jo dumt å ikke bare få det sjekket av lista, ikke sant?

Når betaler vi?

BRYLLUP: Når dere booker bryllup betaler dere 50% for å reservere datoen deres og jeg legger dere til i kalenderen. Restfakturaen sendes ut litt før bryllupet og har forfall mandagen etter bryllupsdagen deres. 

MINNER FRA LIVET: Når du booker signerer du en kontrakt og betaler 50% for booking. Første faktura sendes ut ved booking og restfaktura sendes ut så fort datoen er satt, denne har forfall dagen etter fotograferingen. 

Kan vi ta med hunden på fotografering?

Ja, gjør gjerne det! Det er veldig koselig å få med den firbente på noen bilder! Jeg elsker hunder, så det er ikke noe problem i det hele tatt! Det kan være lurt å ha med en ekstra person til å passe på hvis hunden ikke skal være med på alle bildene. 

Hvor holder du til? Hvor langt reiser du for fotografering?

Jeg bor i Oslo, men reiser ofte ut av byen i helgene for bryllupsfotografering. Jeg har fremdeles ikke opplevd en destinasjon som “for langt å reise”, test meg gjerne. 

Hvis det er mer enn en time å kjøre hjem, eller vi ser på tidsplanen at det blir veldig sent før jeg er ferdig kan det hende jeg trenger overnatting. 

Fordi det er så store forskjeller på hvordan og hvor langt jeg reiser for fotografering er det heller ingen fast pris på dette. Jeg regner ut en pris på reisekostnader så fort vi har adresser og reisemåte klart. Hvis du allerede vet adresser, skriv dem gjerne inn i skjemaet allerede når du bestiller. 

Når får vi bildene våre?

BRYLLUP: Etter et bryllup eller en shoot velger jeg ut noen favoritter så fort jeg har fått lastet inn bildene og gått igjennom dem.
Da får dere tilsendt noen smakebitbilder så dere ikke sitter helt tomhendt i ventetiden.

Bildene deres blir lagt i kø etter når de ble tatt. Jeg leverer bilder etter “first in, first out-prinsippet” derfor kan det ha bygget seg opp litt ekstra ventetid gjennom sesongen, men vit at jeg tar jobben min veldig seriøst og jeg jobber virkelig så fort jeg klarer for at dere skal få bildene deres så fort som mulig. Jeg vil ikke stresse så jeg risikerer å ikke levere fra meg mitt beste arbeid, så leveringstiden er ikke noe å gjøre noe med. 

Jeg forsøker alltid å levere bildene innen 2 mnd., men det kan noen ganger gå litt over dersom køen blir lang.

MINNER FRA LIVET: Bildene behandles så fort jeg har mulighet. Jeg forsøker å levere bildene innen 3 uker, men det kan noen ganger gå litt over dersom køen blir lang. 

Skal vi ordne mat til deg på bryllupsdagen?

Jeg elsker å få dette spørsmålet. Ja takk! 

10/12 timer på jobb med bilen, eller i noen tilfeller kamerasekken, som eneste kontor er det supert å få et skikkelig måltid. 

Normalt spiser jeg det samme som gjestene, enten sammen med gjestene eller ved et eget bord som enten står et sted i samme rommet hvis rommet er stort eller i et rom ved siden av. 

Det viktigste er at jeg kan høre det dersom noe skjer hos dere så jeg får en sjanse til å fange øyeblikkene deres. 

Må vi sette av tid til fotografering på bryllupsdagen?

Kanskje litt overraskende svar: Nei. 
Dere må ikke gjøre noe som helst hvis dere ikke vil. Dersom dere ikke vil ha egen tid til bryllupsbilder i tidsplanen kan dere velge å kun få øyeblikksbilder gjennom hele dagen. Jeg har ikke opplevd at et brudepar har valgt det helt bort, men noen setter av mindre tid enn andre til bilder.

Hvis dere vil ha en egen fotografering med bare dere to anbefaler jeg i alle fall å sette av minst 45 minutter. Husk da å regne med tid til kjøring, gåing (kanskje på høye hæler), parkering eller andre ytre påvirkninger som kan stjele tid. 

Hva gjør vi hvis det regner?

Det er nå en gang sånn at hvis det regner er det lite jeg kan gjøre med det, men hvis du er bekymret for om bildene blir noe mindre romantiske, spesielle eller hjertevarmende å se tilbake på kan jeg berolige deg. Regn gjør seg ofte veldig fint på bildene så lenge man tar det med et smil og omfavner stemningen regnet kan gi. Vi planlegger alltid en plan B, hvis plan A ikke er gjennomførbar ved mye nedbør.

Kan vi kjøpe album gjennom deg?

Ja, selvsagt! Under finner du linker med info om bryllupsalbumet og andre produkter jeg kan levere. 
Les mer om bryllupsalbumene her eller klikk her for å lese mer om andre produkter.

Hva er en dag2-fotografering?

Dag2-foto er bryllupsbilder en annen dag enn bryllupsdagen. Hvis dere for eksempel ønsker dere bryllupsbilder på en lokasjon som er litt vanskelig å komme seg til, eller på et tidspunkt (f.eks soloppgang/nedgang) som er vanskelig å få til å gå opp med tidsplanen på bryllupsdagen. Da kan man ta på brudestasen dagen etter eller uka etter og ta bilder der man vil, når man vil.

Hvordan får vi bildene våre?

Så fort bildene deres er ferdige laster jeg dem opp i et galleri som dere finner i portalen deres. Ingen ekstra venting på postgang.

Der kan dere laste dem ned, dele galleriet med familie og venner og velge ut favoritter som skal prioriteres ved for eksempel albumdesign og bestille produkter. 

Vi er klare!

Hvis du allerede har lest litt om meg og du vil ta kontakt for å booke eller sjekke om jeg er ledig på datoen deres! YES!! Klikk her! Jeg gleder meg til å lese mailen din!!!

Hvem er Miriam?

Hvis vi skal henge sammen og jeg skal fange minner for dere, vil du kanskje vite litt mer om meg først? Jeg har laget en egen side med litt insights om hvem jeg er og hva jeg kan bestikkes med.

Vis meg mer bilder!

Hvis du er gira på å se flere bilder jeg har tatt, ta en tur innom bloggen! Der kan du se bilder fra både forlovelsesfotograferinger og bryllup, plukke opp et par tips og bli bedre kjent med meg og min fotografiske stil.