fbpx
Tips for brudeparet

Hva gjør en forlover?

Med en del bryllup bak meg har jeg sett mange fine, magiske, tårevåte og vakre øyeblikk, men jeg har også sett et par konflikter, sårede følelser og unødvendige misforståelser mellom brudepar og forlover(e).

Ta disse vurderingene, samtalene og diskusjonene på forhånd, slipper du dårlig stemning på bryllupsdagen. Mange forlovere jeg har snakket med har vært takknemlige for å kunne være flere, så man kan diskutere ting og dele på oppgavene.

Jeg håper det kan hjelpe mot en dramafri bryllupsdag for både brudepar, forlovere og gjester.

Til brudeparet

Vær tydelig om forventningene
Ditt og din forlovers syn på det å være forlover kan være veldig forskjellig. Husk å snakke mye om hvilke oppgaver og ting du håper forlover kan hjelpe med og hvordan du ser for deg bryllupsdagen din.

Det er ikke sikkert at søsteren din skal være forlover, bare fordi hun er søsteren din, eller at din beste venninne egentlig orker å være forloveren din. Kanskje bør de være forlovere begge to og utfylle hverandre? Uansett, la dem vite hva de går til før de sier ja.

Vit at du spør om en stor tjeneste 
En forlover vet kanskje eller kanskje ikke hvor mye jobb og ansvar det er å være forlover. Selvsagt kommer det an på deg som spør, størrelsen på bryllupet, hvor mange gjester, hvor stor kjole og hvor mange venninner du vil ha med på utdrikningslaget. *Puh* Poenget mitt er at det kan være lurt å spørre flere, være klar over at det kanskje ikke er en oppgave for hvem som helst, og at det kan hende den du spør ikke aner hva det innebærer. 

Til deg som er forlover

Det er en jobb med ansvar
Aller først; gratulerer! Brudeparet stoler så mye på deg at du har blitt spurt om å være forlover! Vit at dette er et stort ansvar, og at du vil kunne komme til angre på at du sa ja hvis du ikke vet hva du går til.

Noen av en forlovers oppgaver kan være moralsk støtte, klagepartner, reparatør, skjold, toalett-partner, sminkør, frisør, syerske, stylist og beste venn. 

Snakk med brudeparet om forventninger og oppgaver. For ja, du skal mest sannsynlig gjøre mer enn å planlegge utdrikningslag og skrive en tale.

Få hjelp
Dersom det er mange oppgaver og du føler at det blir mye for deg alene, foreslå for brudeparet at du bør ha hjelp. Ta dette på alvor i god tid før bryllupet, så vil du slippe å stå alene gjennom stresset den siste uka og på selve bryllupsdagen.

Reddende engel
Dette bør du ha innen rekkevidde til enhver tid, i alle fall før middagen: sikkerhetsnåler, paracet, lommetørkler, brudens leppefarge/brudgoms leppepommade, en vannflaske og noe å spise. Ikke glem å ta med til deg selv også.
Ta med deg gode sko å skifte til under fotograferingen, det kan hende du også må ut i gress og stein.